Turer

Vi har i årenes løp hatt mange fine medlemsturer med Frithjof. Her er noen smakebiter..............


Sommertur og Forbundet Kystens Landsstevne på Bragdøya 2002

I forkant av Landsstevnet på Bragdøya i Kristiansand 18. - 21. juli ble båten tatt på en ukes sommertur. Turen gikk innom havner langs kysten og snudde i Farsund. Onsdag 17. juli ble det byttet litt mannskap i Kristiansand før vi la oss til på Bragdøya. Vi fikk noen flotte dager her med interessante foredrag og hyggelige konserter. Vi var heldige med været, fravær av vind gjorde forholdene bra i havna der innpå 200 båter var fortøyd. Under fellesseilasen på Byfjorden på lørdag fikk vi heldigvis en fin bris slik at vi kunne glede oss over en fin seilas i solskinn.

(Satt inn 15.08.2002)


Bluesfestival Notodden 2000

I august 2000 tok vi Frithjof opp deler av Telemarksvassdraget, til Notodden og Bluesfestivalen. Dette ble en helt ny og spennende opplevelse for alle ombord, med sluser, innsjøer og elver.


Frithjof og Rozinante i slusekø ved Løveid Sluse på turen opp til Notodden.

Vi koser oss på ferskvann i Telemarks dype skoger. Været er pent og seilasen er rolig, platt lens i fire knop. Rozinante ligger like bak.

Vi ligger klar i kanalen like foran slusa i Løveid på vei ned igjen. Frithjof begynner å kjenne lukta av saltvann.......

Forbundet Kystens Landsstevne, Egersund 2000

Siste halvdel av juli 2000 var vi på tur til Egersund. På turen ned til Egersund var det 5 personer ombord, og to til kom ombord i Egersund for å være med på hjemturen. Det ble en kjempetur langs kysten der vinden fulgte oss i ryggen hele tiden. I stiv kuling surfa vi i 11,4 knop rundt Lindesnes. Neste dag lensa vi gjennom Sørlandets skjærgård i opptil 7 knop i strålende sommervær.


Det går unna nedover langs kysten utenfor "dalstrøka innafor". Med rom slør i liten kuling gjør vi gode åtte knop.

Den Lille kulingen har blitt stiv, vi har fått ned seil, og gjør seks knop med bare fokka.

Vårtur til Skagen 2000

I Kristi Himmelfartshelga var vi på tur til Skagen og Smøgen. Vi ble lagt merke til på denne turen. I Seilas nummer 8-2000, er vi avbildet i et leserinnlegg fra en som ikke klarte å seile fra oss.


Kilde: Seilas

Vet Seil 1999 Kr. Sand

Medlemstur til Kr.Sand med regatta rundt Byfjorden lørdag formiddag. På bildet ser dere en fornøyd besetning etter fullført seilas. Det ble en andreplass.

 

vet seil 99_1.jpg (40494 bytes)

Ut på tur, aldri sur!
Ingen kan vel beskylde denne gjengen for å være sure selv om det "regner hyssing"? På veg hjem fra Risør Trebåtfestival i 1999. Tross utrivelige forhold, motvind og regn, var det ingenting å si på humøret.

risor hjemtur 99.jpg (34708 bytes)

I jubileumsåret 1996 hadde vi vår første organiserte medlemstur til Hvasser. Dette bildet er imidlertid fra 1997. Frithjof ligger ved losbrygga, sammen med nyere losskøyter og redningsskøyter.

Skagen har vært fast reisemål i mange år.  Det pleier å foregå i Pinsen. Her er noen av deltakerne i 1995, som kommer tilbake etter siste handletur før avreise hjem.

Siden er oppdatert av webmaster 18-May-2009