Seilaser

Frithjof II har deltatt i en rekke seilaser de årene vi har hatt henne her i Larvik. Vi har deltatt i Færder'n og Hollender'n en rekke ganger, Nordisk Seilas, Colin Archer Memorial Race og Cutty Sark Tall Ships Race.

De største bragdene i regattasammenheng, er nok de gangene vi har gjort det skarpt i "Cutty Sark Tall Ships Race". I 1993 fra Newcastle til Bergen og 1997 fra Stavanger til Göteborg tok vi klasseseier og over-all seier. I 2001 fra Bergen til Esbjerg ble det klasseseier og tredjeplass over-all. 

Etappeseire i Nordisk Seilas rager også høyt.


Cutty Sark Tall Ships Race 2001

Dette årets Cutty Sark Tall Ships Race gav oss klasseseier og nr. 3 over-all, på etappen fra Bergen til Esbjerg. Vi ble bare slått av to fullriggere, nederlandske "Stad Amsterdam" og polske "Dar Mlodziezy".

Starten gikk noen mil utenfor Fedje mandag 30. juli, i NØ liten kuling og ganske stor sjø. Vi beholdt "unnavinden" nesten hele etappen, og holdt en snittfart på ca 6,5 knop.

Vi gikk i mål natt til torsdag kvart på to, og var fortøyd i Esbjerg halv syv. "Astrid Finne" lå fortøyd da vi kom inn, og vi var veldig spente. På telefon fra Larvik fikk vi vite at vi hadde vært nummer 1 i klassen og 2 over-all kvelden før. Det gav oss en ikke så helt liten optimisme.


Vi forlater Bergen en grå og regntung formiddag mandag 30/7. Alle er spente på hvilke opplevelser de neste døgnene vil gi oss.

Slik kan det også være på havet, vi koser oss i solskinnet på dekk mens vinden tar oss mot mål.

Ida slåss med bølgene der vi surfer avgårde i 8-9 knop. Under slike forhold tar det hardt på kroppen å stå til rors.

Ørdfører Øyvind Riise Jensen overrekker hilsen fra Larvik Kommune til skipper Øyvin Lauten.

Besetningen på regattaen: Erling Augland, Fredrik Lange-Nilsen, Vegard Nilsen, Ida Lange-Nilsen, Øyvin Lauten, Anders Bruusgaard, Karen Bruusgaard. Ida Lauten var forhindret fra å være med på mottakelsen i Stavern.

Færderseilasen

Vi har bladd i gamle loggbøker og laget en statistikk over Frithjofs deltakelse i Færder'n. Vi deltok første gang i 1985, men da ser det ut som det var et annet løp enn det har vært de siste årene. I 1986 deltok vi ikke, så statistikken er fra 1987. I 2000 satte vi ny pers i runding og målpassering. Den raskeste "etappen" inn fra runding gjorde vi i 1999. I 2003 ble det igjen seilt en rask Færder, og dette er den raskeste rundturen vi har gjort på denne banen.Færder'n er en av de gangene i året vi treffer likesinnede "skøytegalninger" til vennskapelig kappestrid og hyggelig samvær. Her er Frithjof ved siden av Ulas Minde i Son i 1994.En av tradisjonene med Færderseilasen er rolige vindforhold, særlig i starten og om natta. Her er et glimt fra starten i Færder'n i 1994, med nydelig vær og lav kveldssol. 


Frithjof i godt selskap blant andre skøyter i Horten etter målgang i Færder'n i 1999.


Cutty Sark Tall Ships Race 1993

I 1993 deltok Frithjof II i Cutty Sark Tall Ships Race på etappen fra Newcastle til Bergen. Det ble en brak-suksess, Frithjof vant både klassen og "over-all". På grunn av lite vind, ble seilasen avbrutt mens båtene ennå var i sjøen. Da resultatet ble kringkastet på VHF, ble det jubel ombord: "Frithjof, one and one", lød meldingen. På bildet er det skipper Øyvin som jubler over å ha lagt Colin Archer og de andre konkurrentene bak seg allerede fra starten i Newcastle.

Frithjof kommer hjem etter seier i Cutty Sark Tall Ships Race i 1993, og blir ønsket velkommen på brygga av Frithjof-venner med flagg og blomster.

Siden er oppdatert av webmaster 29-Jun-2011