Seilsesongen 2019

Jippi, nå er Frithjof II ferdig restaurert, og vi gleder oss til å ønske velkommen om bord!

Kulturskrinet 2019
Tradisjonen tro tar Frithjofs Venner alle 5.klassingene i distriktet rundt på fjorden og ut til Malmøya for å lære om kystkultur og seiltradisjoner. Dette prosjektet gjennomføres i samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd, og det seiles et tokt daglig i perioden 21. mai til 13. juni. Også i år er Øyvin Lauten skipper og Jan Olav Holte mannskap. Takket være Kulturskrin-seilingene blir hundrevis av barn introdusert for gammel trebåt, og vi møter stadig på barn og unge som har vært med på Kulturskrinet og kjenner igjen båten; kanskje vil noen av disse komme tilbake som voksne og bli aktive medlemmer i miljøet rundt skøyta? Det håper vi!

Velkomst for «Odd Fellow III»
Redningsselskapets nye redningsskøyte "Odd Fellow III" kommer til Larvik tirsdag 14. mai på ettermiddagen, og Frithjof II sammen med andre seilskøyter skal være velkomstkomite. Det er mulig for medlemmer til å være med utpå! Følg med på nettsiden vår!

Velkomst for RS 14 «Stavanger»
En av dagene den siste uka i mai kommer RS 14 «Stavanger» for å få sitt permanente oppbevaringssted på Tollerodden, og Frithjof drar igjen utpå for å ønske velkommen! Det er mulig for medlemmer å være med. Følg med på nettsiden vår for dato og klokkeslett.

Seilkurs 2019
I år blir det seilkurs igjen i god Frithjof-stil! Kursholdere er våre erfarne skippere Hans Petter Skontorp og Fredrik Lange-Nielsen, og med seg på laget har de driftsansvarlig for båten, Thor Ivar Gulliksen. Her lærer du alt du trenger å kunne for å være mannskap om bord, fra grunnleggende seilteknikk til knuter, knop og maritimt fagspråk. Det er ikke få meter tau man skal holde orden på under en seiltur, og det er heller ingen ulempe å kunne forskjell på styrbord og babord! Kurset er åpent for alle, og går en gang per uke over fire uker. Påmelding ved oppmøte første kurskveld, som er onsdag 23. mai.

Maritim familiedag
Søndag 26. mai blir det Maritim familiedag på Skotta. Dette arrangementet er et samarbeid mellom Larvik Museum og Frithjofs venner og er et sikkert tegn på at sesongen er i gang. Frithjofs venner tilbyr turer på fjorden kl 13 og 15, et tilbud som passer både for store og små som vil oppleve hvordan det er om bord i en 120 år gammel losskøyte.

Sommerfest om bord for medlemmer
I år blir det Frithjof-fest, og hva er vel mer nærliggende for oss enn en kveld på fjorden? Vi fyller båten med god mat og glade Frithjof-venner fredag 31. mai, og lar vær og vind avgjøre hvor vi eventuelt gjør strandhogg. Dette er en medlemstur, og festkomiteen v/Vigdis Amlie tar imot påmelding etter «førstemann til mølla»-prinsippet. Skipper er Fredrik Lange-Nielsen.

Turer til Svenner
Disse populære turene er åpne for alle, og det er gratis å være med, men det er lov å gi en gave til driften av Frithjof II som takk for turen. Vi drar fra Skottebrygga kl 10.00 og er tilbake rundt kl 17.00. Vi går i land på Svenner og tilbringer noen timer der, og når været tillater det, blir det bading i Nordbogen for de tøffeste. På turen til og fra heiser vi seil hvis mulig. Det blir flere slike turer i år, en i juni og tre i august. Se seilingsplanen. Påmelding ved oppmøte.

Pinsetokt til Isegran
Pinsehelgen 7. til 10. juni blir det medlemstur til Isegran Maritime Senter i Fredrikstad, hvor Frithjof vil treffe andre tradisjonelle trebåter og delta i det tradisjonsrike «Seil Isegran» - en vennskapsregatta med påfølgende seilfest og underholdning. Skipper er Hans Petter Skontorp.

Færderseilasen
Helgen etter, den 14. til 16. juni, går Færderseilasen av stabelen. Skøytene seiler ikke hele veien fra Oslo, men har sin start i Son kl 18 fredag kveld. Her skal Frithjof være med, og hvis du er medlem, kan du også være med! Dette er en spennende opplevelse, med seiling natt og dag med hundrevis av seilbåter på alle kanter. Regattaskipper er Hans Petter Skontorp.

Sankthans på vannet
Sankthansaften drar Frithjof II ut kl 17.00, og vil etterhvert inngå i den tradisjonsrike båtkortesjen. Deretter blir det tøffing rundt på fjorden, og mulig strandhogg på egnet sted, litt avhengig av vær- og vindforhold. Denne turen er forbeholdt medlemmer. Hans Petter Skontorp er skipper.

Nordisk Skutträff
26. til 30. juni møtes tradisjonelle seilfartøy fra de nordiske landene i Lysekil. Arrangementet erstatter på mange måter Nordisk seilas, og Frithjof vil treffe mange av sine artsfrender her. Det blir både regattaer og aktiviteter på land alle fire dagene. Hvis alt går etter planen, møter vi skøytene fra Isegran underveis og seiler i følge (og om kapp?) til Lysekil! Dette er en medlemstur. Skipper er Øyvin Lauten.

Sommertokt til Hvasser – Sandøysundagen 2019
6. - 8. juli drar vi på helgetokt til Hvasser. Her er Frithjof II godt kjent, siden dette er en av havnene hun i sin tid loset fra. Søndag deltar vi på arrangementet «Sandøysunddagen 2019». Dette er også en medlemstur, og skippere er Linda og Erling Augland.

Colin Archer Havnefestival
Helgen 26. – 28. juli er Frithjofs venner igjen med på å arrangere Colin Archer Havnefestival.  Det blir tradisjonen tro skutetreff på Svenner fredag kveld, båtkortesje til Indre havn på lørdag med påfølgende publikumsvennlig kappseilas. Da kan vi også love liv og røre på land, med maritimt markedet på Skotta, foredrag på Tollerodden, «Ta sjansen»-arrangement og stor ståhei i Indre havn. Mer info kommer! Skipper er Fredrik Lange-Nielsen.

Risør trebåtfestival
Første helg i august går den tradisjonsrike trebåtfestivalen i Risør av stabelen. Dette er for mange årets høydepunkt, med gjennomført maritim stemning, en imponerende samling vakre trebåter og et rikholdig program både til lands og til vanns. Frithjof har deltatt på trebåtfestivalen i mer enn 20 år, og har flere ganger hevdet seg i toppen skøyteregattaen. For medlemmer. Skipper i år er Øyvin Lauten.

Følg med på www.frithjof.no – der kommer det oppdateringer underveis. Som du ser av lista, lønner det seg å være medlem av Frithjofs venner om du har lyst på en seiltur!

 

Velkommen om bord i 2019!
Hilsen seilingsansvarlig
Anne Thorenfeldt